051-33677993

دستگاه جوش لیزری

با توجه به اساس کار دستگاه جوش لیزری، بسیار سریع می توان انواع فلزات از جمله فولاد ضد زنگ، صفحات آهنی، استیل، گالوانیزه، آلومینیوم و سایر مواد فلزی را به هم جوش داد.

جوش لیزر

ویژگی های دستگاه جوش لیزری

  • جوش عمیق و باریک بسیار تمیز
  • سرعت جوشکاری بالا
  • دسته جوشکاری سبک
  • جوش دو فلز بدون استفاده از مواد پر کننده
  • جوش دو فلز از یک جنس و همچنین جوش فلزات با جنس مختلف
  • دفرمه نشدن فلز در اثر حرارت
  • استحکام بالای جوش به اندازه فلز پایه و حتی فراتر از آن
  • کارکرد ساده و یادگیری سریع
  • جوشکاری ورقهای نازک حتی نازکتر از 0.3 میلیمتر
  • کاهش مصرف انرژی الکتریکی
  • جوشکاری در شرایط خاص در میدان الکترومغناطیس خلا در حضور گازهای خاص و در زیر مواد شفاف
  • جوش تمیز بدون وجود ناخالصی
  • جوشکاری راحت قطعات پیچیده و غیر قابل دسترس

همه چیز در رابطه با دستگاه جوش لیزری

در طول سالیان روش‌های متنوعی از جوشکاری به وجود آمده است. هدف اصلی جوشکاری اتصال دائمی مواد مهندسی به یکدیگر است. در واقع جوشکاری معمولا از طریق ایجاد حرارت زیاد و ذوب کردن مواد و سپس سرد کردن آنها اتفاق می افتد. به همین علت روش های نوینی در ذوب کردن به وجود آمد. اما نوین ترین آنها جوشکاری با دستگاه جوش لیزر است که در جوشکاری با لیزر به وسیله برخورد لیزر با سطح و طرفین اتصال گرمای شدیدی به آن‌ها انتقال داده شده و حوضچه‌ای ایجاد می‌شود، سپس مواد شروع به سرد شدن کرده و جوش اتفاق می افتد.

 تمام این عملیات در کسری از ثانیه اتفاق می افتد. به دلیل سرعت بخشیدن و ظرافت بخشیدن بسیار زیاد دستگاه جوش در تولیدات، ما سعی کرده‌ایم در این مقاله تمام جنبه‌هایی که برای انتخاب یک دستگاه جوش لیزر مناسب نیاز است که بدانید را با شما در میان بگذاریم. جهان لیزر یکی از فروشگاه های اینترنتی معتبر برای خرید انواع دستگاه جوش است.

تاریخچه دستگاه جوش لیزری

اولین بار آلبرت انیشتین طرح اولیه لیزر را در سال 1916 داده است، اما استفاده از آن سال‌ها طول کشید. عبارت لیزر اولین بار در سال 1958 استفاده شد و در سال 1960 از اولین لیزر استفاده شد. در دهه 1960، جوش لیزری نیز به عنوان یکی از روش‌های جوشکاری شناخته شد. تا اوایل سال 1970 به دلیل محدودیت‌های موجود از جوش لیزری فقط برای اتصال فلزات با ضخامت کم استفاده می‌شد.

در دهه 1970 نقص‌های جوش لیزری گرفته شد و پیشرفت بسیار زیادی کرد. بسیاری از نقص‌های جوشکاری لیزری نیز برطرف شد و امکانات زیادی به آن افزوده شد. امروزه فلز‌هایی با ضخامت بالا را نیز می‌توان به هم جوش داد. دستگاه جوش لیزری توانسته در پیشرفت بسیاری از صنایع کمک کننده باشد و در به وجود آمدن وسایل نقلیه پیشرفته، صنایع نظامی و صنایع دریایی بسیار راه‌گشا باشد.

نکته‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که تا قبل از به وجود آمدن دستگاه جوش لیزی تنها فلزات را می‌توانستند به هم جوش دهند اما بعد از به وجود آمدن دستگاه جوش لیزری حتی می‌شود پلاستیک‌های فشرده را نیز به هم جوش داد. می‌توانید تصور کنید که این کشف بزرگ چه کمکی به درست شدن سازه‌های جدید کرده است. در واقع یک دستگاه جوش لیزری می‌تواند کار چندین دستگاه مختلف را با هم انجام دهد.

کاربرد دستگاه جوش لیزری

دستگاه جوش لیزری می‌تواند فلزات آهن، آلومینیوم، استیل، مس، نیکل، قلع، روی ، نیوبیوم، کرم، طلا، نقره و بسیاری از فلزات دیگر را به هم اتصال و جوش دهد. نکته دیگری که در کاربرد دستگاه جوش لیزری اهمیت دارد این است که این دستگاه توانایی این را دارد که دو فلز مختلف را به هم جوش بدهد. 

بنابر آنچه گفته شد دستگاه‌های جوش لیزری کاربرد متنوعی را در صنعت تجهیزات پزشکی، صنعت طلاسازی و جواهر سازی، ساخت تجهیزات صنایع غذایی، صنعت ارتباطات موبایل، صنایع خودروسازی، صنعت هواپیما سازی، صنایع کشتی سازی، صنایع ماشین آلات دقیق، صنعت الکترونیک و ساخت قطعات الکتریکی، ساخت قاب عینک ساخت کالای تزئیناتی و سوغاتی و… اشاره کرد.

انواع اتصالات دستگاه جوش لیزری

صدها سال است که با استفاده از جوشکاری قطعات فلزی را به هم می‌چسبانیم، فرایندی که در آن با گرما و ذوب شدن قطعات آن‌ها را به هم می‌چسبانیم. می‌دانیم که جوشکاری را می‌توان با روش‌های متعددی انجام داد که یکی از آن‌ها استفاده از دستگاه جوش لیزری است.

اگر بخواهیم از انواع جوشکاری صحبت کنیم باید به روش تولید گرمای مورد نیاز برای جوشکاری و اینکه این گرما با استفاده از چه روشی تولید می‌شود و پر کننده جوش چه چیزی است می‌توانیم آن‌ها راتقسیم بندی کنیم.
  • جوشکاری با قوس الکتریکی
  • جوشکاری نقطه مقاومتی
  • جوشکاری غیر ذوبی
  • جوشکاری با گاز
  • جوشکاری با اشعه الکترونی
  • دستگاه جوش لیزری
در دستگاه جوش لیزری پرتو لیزر توسط لنزهای نوری و آینه‌ای خاص متمرکز و هدایت می شوند. در نتیجه نور شدید لیزر مواد را به سرعت گرم می‌کند و باعث جوش خوردن قطعات به یکدیگر می شود. انواع اتصالات را می توان بر اساس زمان آن‌ها نیز بررسی کرد، بعضی از اتصالات موقت و بعضی دائمی هستند:

اتصال موقت

بعضی از مواقع احتمال این را می‌دهیم که بعد از این که دو قطعه را به هم جوش دادیم، بخواهیم اتصال را از بین ببریم مثل انواع پیچ و مهره یا جفت و بست هایی که ممکن است در صورت نیاز بخواهیم آن‌ها را از هم جدا کنیم.

اتصال دائمی

اتصال دائمی برای زمانی است که بخواهیم دو یا چند قطعه به راحتی از هم جدا نشوند. انواع اتصال را می توان بر اساس نحوه جوشکاری نیز بررسی کرد:

 1-اتصال نقطه ای (spot weld)

این نوع اتصال بیشتر برای اتصال قطعات فلزی کوچک و نقطه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد. این اتصال نقاط کوچکی بر روی سطح فلزی ایجاد کرده و با استفاده از جوش لیزری، اتصال محکم می شود.

2-اتصال بالا به پایین

در این اتصال قطعه فلزی بزرگتر روی قطعه فلزی کوچک‌تر قرار گرفته و با استفاده از دستگاه جوش لیزر اتصال محکمی ایجاد می‌شود. پس اتصال بالا به پایین برای ضخامت‌های متفاوت کاربرد دارد. 

3-اتصال لبه به سطح

قطعه فلزی به صورت عمودی بر روی یک سطح قرار گرفته و اتصال محکمی انجام می شود.

4-اتصال لبه به لبه

وقتی دو قطعه به صورت موازی و لب به لب قرار گرفته و جوشکاری انجام می شود. این اتصال بیشتر برای فلزاتی است که ضخامت برابر دارند. این روش کار آمد ترین نوع اتصال با دستگاه جوش لیزر است. 

انواع جوشکاری با لیزر

جوشکاری با لیزر (laser welding) به این صورت است که با تابش اشعه به سطح کار و ایجاد حرارت بالا در آن حوضچه مذاب تشکیل می‌شود و سپس اتصال انجام می‌شود.
  • جوشکاری با انتقال حرارت

در این روش جوش به شکلی عریض و با عمق کم و بسیار سطحی انجام می‌شود. این روش از جوشکاری به دو شکل گرم کردن مستقیم و انتقال انرژی انجام می‌شود:
1. گرم کردن مستقیم : اگر انتقال حرارت به شکل مستقیم باشد، معمولا برای اتصال فلزات و آلیاژها استفاده می‌شود.
2. گرم کردن غیر مستقیم: در این روش برای انتقال گرما به سطح از یک جوهر استفاده می‌شود. ابتدا جوهر گرم شده و اشعه لیزر را جذب می کند سپس خود جوهر گرمایش را به سطح مورد نظر منتقل می‌کند.
  • جوشکاری سوراخ کلید

در این نوع از جوشکاری، دستگاه جوش لیزر در سطح تماس دو فلز یک سوراخ کلید (key hole) ایجاد می‌کنند. با حرکت لیزر در مسیر تماس، سوراخ های ایجاد شده در سطح بیشتر شده و همزمان دیواره های سوراخ ذوب می شوند و سوراخ را پر می کنند و پس از انجماد اتصال جوشی انجام می‌شود. برای جوشکاری سوراخ کلید به لیزرهایی با قدرت و توان بالا نیاز است.

انواع دستگاه های جوش لیزر

دستگاه جوش لیزر قرار است به کمک آن در کسری از ثانیه دو قطعه به هم متصل شوند. دستگاه جوش لیزر این کار را به وسیله انتقال گرما و یا سوراخ کلید انجام می‌دهد. دستگاه‌های جوش لیزر می توانند به صورت تمام اتومات باشند که دخالت انسان در آن‌ها کاملا پایین است و یا به صورت دستی باشند که در این صورت یک اپراتور دستگاه به صورت حرفه‌ای باید به کمک دستگاه بیاید.
دستگاه‌های جوش لیزری البته در مدل‌های متفاوت نیز وجود دارند، دستگاهای جوش لیزری خطی، دستگاه نقطه جوش لیزری، دستگاه جوش طلا و میکرو قطعات از جمله دستگاه‌های جوش لیزری هستند. خود دستگاه‌های جوش لیزر را می توان به لیزرهای فایبر، لیزرهای پلسی یگ و لیزرهای موج پیوسته اشاره کرد.

مزایای دستگاه جوش لیزر

دستگاه جوش لیزر مزیت‌های بسیار زیادی دارد. از مهم ترین مزیتهای جوش لیزر می‌توان به دقت بالای آن اشاره کرد، دقت دستگاه جوش لیزر آنقدر بالا است که می ‌توان از آن برای جوشکاری کوچکترین و ظریف ترین قطعات استفاده کرد بدون این که کوچکترین آسیبی به آن‌ها برسد.
شاید شما بخواهید بین مواد مختلف جوش ایجاد کنید در این صورت تنها دستگاه جوش لیزری می تواند به شما کمک کند. اگر دسترسی به نقطه ای که قرار است جوش در آن انجام شود سخت باشد باز هم تنها دستگاه جوش لیزری می تواند این مشکل را برای شما حل کند.
اگر دستگاهی که از آن برای جوش استفاده می کنید گرمای زیادی تولید کند ممکن است در سطحی که قرار است جوشکاری در آن انجام شود اعوجاج بیفتد. اما دستگاه جوش لیزری به دلیل تولید کم گرما این اتفاق نمی افتد؛ پس بهترین گزینه برای محصولات لوکس است که ظرافت کار در آنها بسیار اهمیت دارد.

معایب دستگاه جوش لیزر

دستگاه جوش لیزر یکی از کم خطر‌ترین نوع دستگاه‌های جوش است. اما اگر به اندازه کافی در استفاده از آن‌ها مراقب ایمنی خود نباشید ممکن برای شما خطراتی داشته باشد. خطراتی مثل عوارض تنفسی ناشی از دود دستگاه جوش لیزر. این موضوع به میزان زیادی به مدت زمانی که شما از دستگاه استفاده می کنید بر می‌گردد پس حتما در هنگام کار با دستگاه از ماسک استفاده کنید.

عوارض پوستی نیز می‌تواند یکی از عوارضی باشد که در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی دامن گیر شما بشود. دقت کنید که همواره در استفاده از دستگاه‌های صنعتی نکات ایمنی را باید رعایت کنید. گرچه که این موضوع درباره‌ی دستگاه جوش لیزر خطرات ناچیزی دارد اما باز در این مورد نیز باید به درستی رعایت شود.

اجزای دستگاه جوش لیزر

قطعات اصلی

1-بدنه دستگاه : بدنه دستگاه، قسمت خارجی دستگاه جوش لیزر است که اجزا و قطعات را در خود جای می‌دهد، اجزای سیم کشی، سیستم‌ها و موتور و سایر قسمت‌ها نیز درون بدنه دستگاه قرار می‌گیرند.

2-منبع لیزر (laser source): منبع لیزر، تولید کننده اشعه لیزر است که در ادامه آن را به تفصیل توضیح داده‌ایم. با اعمال مواد لیزر که به صورت گاز یا جامد هستند، پرتو لیزر به وجود می‌آید و به وسیله فیبرهای نوری منتقل می‌شوند.

3-هد لیزر (laser head): هد یکی از اجزای اصلی دستگاه جوش لیزر است، وظیفه هد انتقال اشعه لیزر به مکان مورد نظر می باشد.

4-نازل جوش: نازل جوش، قطعه‌ای است که اشعه لیزر را به سطح قطعه مورد نظر می‌رساند.

5-سیستم سرمایشی یا چیلر(water cooling):قطعه ای است برای خنک کردن هد دستگاه و سایر قطعات دستگاه جوش لیزر است. استفاده از چیلر باعث افزایش طول عمر مفید دستگاه و بهبود کیفیت جوشکاری می‌شود. هر قسمتی از دستگاه که به تولید پرتو کمک می کند می تواند گرم شود و تاثیر منفی بر کارکرد دستگاه بگذارد.

قطعات جانبی

گاز محافظ: کاربرد گاز محافظ برای جوش‌های تازه است که در اثر برخورد با هوا شکننده و غیر مقاوم نباشند.

سیستم CAM: بعضی از دستگاه‌های جوش را می‌توان با استفاده از سیستم CAM که اختصاری از computer Aided manufacturing است کنترل کرد که این موضوع موجب می‌شود که بهینه سازی، دقت و بهره‌وری فرایند جوش بیشتر شود. به این سیستم طراحی و مدلی داده می‌شود که تمام جوشکاری را با استفاده از طراحی و مدل خود ارائه دهد. این سیستم‌ها سرعت را بسیار افزایش می‌ دهند و در دقت نیز تاثیر بسیار بالایی دارند.

سیستم CAD: سیستم cad برای طراحی اشیاء کاربرد دارند. یعنی می شود یک طرح دو بعدی و یا سه بعدی را به آن داد و سپس ایده را پیاده کرد.

متریال های قابل جوشکاری

بر اساس کار دستگاه جوش لیزری، بسیار سریع می‌توان انواع فلزات از جمله فولاد ضد زنگ، صفحات آهنی، استیل، گالوانیزه، آلومینیوم و سایر مواد فلزی را به هم جوش داد.
دقت کنید این دستگاه می تواند هم دو فلز یکسان را به یکدیگر جوش دهد و هم می تواند دو فلز با جنس مختلف را به هم دیگر جوش دهد. این ویژگی می تواند بسیار زیاد بر تولیدات شما تاثیر بگذارد. از دستگاه جوش لیزر برای جوشکاری در طلا و جواهرات نیز استفاده می‌شود. معمولا یک دستگاه جوش لیزر در هر طلاسازی وجود دارد. به طور خلاصه می توانیم بگوییم که دستگاه جوش لیزری می تواند اغلب فلزات را جوش دهد مگر این که ضخامت فلز دیگر اجازه به دستگاه ندهد.

منبع لیزر در دستگاه جوشکاری لیزری

از منبع لیزر دیود در تمامی دستگاه‌های جوش لیزر، استفاده می‌شود. نام دیگر منبع لیزر دیود لیزر خشک است. پرتو لیزری که از این منبع خارج می‌شود توسط یک تقویت کننده، تقویت می شود. و توسط یک کابل فیبر نوری به هد دستگاه جوش و بعد از آن به سطح کار وارد می‌گردد. منبع لیزر مهمترین قسمت دستگاه لیزر جوش است. به این علت که پرتو را این قسمت از دستگاه به وجود می آورد. منبع دستگاه شامل تیوب دستگاه نیز می باشد که تیوب خود می تواند فلزی یا شیشه ای باشد. در منبع لیزر آینه هایی نیز برای هدایت و هم سو کردن پرتو نیز وجود دارد.

مقایسه جوشکاری قدیمی با جوشکاری توسط دستگاه جوش لیزر

1-ظرافت بالا

قطعاتی که نیاز به ظرافت بالایی دارند بهتر است از دستگاه جوش لیزری برای آن‌ها استفاده شود، به این علت که دستگاه جوش لیزری از ظرافت بالایی برخوردار است. مثلا ورق‌های فلزی را که بررسی می کنیم متوجه می شویم که در هنگام جوشکاری سنتی ممکن بود که به دلیل گرمای بالایی که به آن‌ها وارد می شود دچار مشکل شوند. اما حالا با دستگاه جوش لیزر ظرافت آن‌ها حفظ شده و بسیار زیبا جوشکاری می شوند.

2-بالا رفتن سرعت

دستگاه جوش لیزری هم به دلیل سرعت در عملکردی که دارد و هم به دلیل این که جوشکاری را بسیار تمیز و ظریف در می آورد و نیازی به تمیز کاری های بعد از جوشکاری نیست بسیار سرعت تولیدات کارگاه شما را بالا خواهد برد. به هیچ وجه روش های سنتی برای پروژه هایی که نیاز به زمان کم و ظرافت بالا داشتند مناسب نبودند.

4-مواد با ضخامت‌های مختلف

دستگاه جوش لیزر می تواند مواد با ضخامت های مختلف را جوشکاری کند. اما همچین کاری در جوشکاری سنتی امکان پذیر نبود. با استفاده از دستگاه جوش لیزر نه تنها می‌توان ضخامت های مختلف را باهم جوشکاری کرد که می توان مواد مختلف با ضخامت های مختلف را باهم جوشکاری کرد.

5-صرفه جویی در مصرف مواد

اولین نکته این است که محیط کار شما بعد از تهیه دستگاه جوش لیزر تمیز‌تر خواهد شد، چرا که در مصرف مواد و ضایعات به شدت صرفه‌جویی می‌شود.
نکته دوم این است که ضایعاتی که در روش سنتی باقی می ‌ماند غیر قابل بازیافت هستند. بنابراین دستگاه جوش لیزر بسیار طبیعت دوست‌تر از روش سنتی جوشکاری است.

6-قابل برنامه ریزی

به سیستم CAD و CAM اشاره کردیم و گفتیم که چه تاثیر شگرفی را بر اجرای کار با دستگاه جوش لیزر اضافه کرده است. با کمک همین موضوع یعنی قابلیت برنامه دادن به دستگاه جوش لیزر می توان اجرایی را به او سپرد که اصلا با این ظرافت توسط هر انسانی امکان پذیر نبود. بنابراین وقتی می خواهیم روش دستگاه جوش لیزر را با جوشکاری سنتی مقایسه کنیم باید به سرعت و دقت بیشتر، آلودگی کمتر و کیفیت بالا اشاره کنیم که همه این موارد می تواند کسی که با دستگاه کار می‌کند را نسبت به قبل بسیار خوشحال تر کند چرا که هم بهره وری بالاتری دارد و هم راحت تر همان کارها را انجام می دهد و هم می تواند تعداد کار بیشتری را در روز انجام دهد که این خود به معنای کسب سود بیشتر است.

تفاوت دستگاه جوش لیزری با دستگاه برش و حکاکی لیزر

تکنولوژی هر دو بر پایه لیزر است اما در سه مورد یعنی نحوه تولید پرتو، نحوه انتقال پرتو و میزان توانشان با هم تفاوت دارند. در هر دو مورد پرتو توسط قطعه‌ای به نام تیوب به وجود می‌آید. تیوب از جنس شیشه یا فلز است که در توان‌‌های مختلفی تولید می شود.
در دستگاه برش درون تیوب گاز دی اکسید کربن وجود دارد و هنگامی که از طریق روشن کردن دستگاه به آن ولتاژ وارد می‌شود فرایندی در آن رخ می‌دهد که منجر به تولید پرتو لیزر می‌شود. این پرتو به وسیله آینه‌اسی درون دستگاه به هد دستگاه می‌رسد، در آنجا یک عدسی وجود دارد که پرتو را به صورت نقطه‌ای در می آورد و می توان از این نور لیزر نقطه ای و همگرا برای برشکاری استفاده کرد.

در دستگاه جوش لیزر هنگامی که دستگاه را روشن می‌کنند، ولتاژ بالایی به لامپ های درون لیزر می‌رسد.در نتیجه این لامپ‌ها شروع به روشن شدن می‌کنند. در جوشکاری لیزری ایجاد شده توسط لوله هایی به جنس فیبر نوری عبور می کند و برای طی کردن مسیر در آن از آینه استفاده می شود.
در دستگاه های جوشکاری لیزری طول موج کوتاه تر است و همین موضوع باعث می‌شود که توانایی ذوب کردن مواد مختلف را داشته باشد و باعث جوش خوردن آن‌ها شود.

مقایسه لیزر سینگل مد و مالتی مد

لیزر سینگل مد فقط می تواند یک نوع از حالت نور را منتقل کند به همین علت به آن سینگل مد می ‌گویند. در لیزر مالتی مد امکان این وجود دارد که بتوانیم از حالت‌های مختلف نور استفاده کنیم. قطر هسته فیبر‌های نوری در لیزر‌های مالتی مد بزرگتر است به همین علت می‌توانند حالت‌های مختلف نور را از خود عبور دهند. وقتی که هسته فیبر نوری کوچکتر باشد (سینگل مد) نور با کمترین انعکاس از آن عبور می‌کند و با کمترین افت فیبر نوری روبه‌رو هستیم. اگر میزان افت فیبر نوری در دستگاه جوش لیزری بیش از حد استاندارد باشد این دستگاه عملکرد ضعیفی را خواهد داشت.

یکی دیگر از تفاوت‌های سینگل مد با مالتی مد این است که در دستگاه‌های سینگل مد اندازه لکه لیزر به شدت کوچک‌تر است. چگالی در لیزر تک مد خیلی بیشتر از چگالی در لیزر‌های مالتی مد است بنابراین برای فلزاتی مانند مس لیزر سینگل مناسب‌تر است.

دلایل صرفه جویی در هزینه‌ها با جوشکاری لیزری

• هزینه تولید به دلیل عدم وجود مواد مصرفی برای جوشکاری لیزری بسیار کاهش پیدا می کند.
• به دلیل سرعت بالا در جوشکاری در زمان و هزینه‌های شما بسیار زیاد صرفه جویی می‌شود.
• دستگاه جوش لیزری جوش را تمیز و مستحکم انجام می دهد، پس هزینه سنگ زنی را کاهش می دهد.
• وقتی از دستگاه جوش لیزری استفاده می کنیم هزینه برق به شدت کاهش پیدا می‌کند.
• فرایند جوشکاری به شدت ساده می شود پس نیازی به استخدام نیروی جوشکار متخصص نیست.
• دیدیم که دستگاه جوش لیزر می تواند در بسیاری از موارد به صرفه تر از شیوه های جوشکاری دیگر باشد و بسیار زیاد بر مصرف برق کارگاه تاثیر بگذارد.

راهنمای خرید دستگاه جوش لیزر

1-چرخه عملکرد

مدت زمانی که دستگاه می تواند بدون توقف و خاموشی کار کند را چرخه عملکرد دستگاه می گویند. در هنگام خرید باید حتما چرخه عملکرد دستگاه و ظرفیت آن را بررسی کنید.
اگر نیاز است که مدت زمان زیادی را با دستگاه به صورت مداوم کار کنید حتما این موضوع را در هنگام خرید مد نظر قرار دهید.

2-قیمت و بودجه

بودجه ای که برای خرید دستگاه جوش لیزری کنار گذاشته اید در انتخاب شما بسیار تاثیر می گذارد و می تواند انتخاب شما را کم و یا زیاد بکند.

3-روش کار

دستگاه جوش لیزر هر کدام عملکرد خاص خود را دارد و باید مراقب باشید که در هنگام خرید دستگاه جوش، دستگاهی با عملکرد متفاوت را خریداری نکنید.

4- اتوماتیک یا غیر اتوماتیک

دستگاه های جوش لیزر اتوماتیک تمامی برنامه ها را در خود ذخیره می کنند و می توانند در سرعت کار بسیار زیاد تاثیر گذار باشند اما به هر حال این موضوع در قیمت آنها بسیار تاثیر گذار است.
بنابراین باید تصمیم گرفته باشید که آیا حجم و ظرافت کار شما آنقدر مهم است که برای دستگاه های جوش اتومات هزینه بیشتری کنید.

5- قابلیت جابه جایی

اگر می خواهید مدام دستگاه جوش را جابجا کنید پس از دستگاه های جوش سبک و دارای چرخ استفاده کنید چرا که کار با آنها بسیار آسان تر از بقیه موارد است.

6- پشتیبانی و خدمات پس از فروش

شرکتی که از آن خرید کرده اید باید پشتیبانی و خدمات پس از فروش خوبی برای دستگاه جوش لیزر شما داشته باشد.

7- کیفیت ساخت و عمر مفید دستگاه

بسیار مهم است که دستگاه جوش لیزر از مواد باکیفیت ساخته شده باشد. این موضوع هم در هزینه های نگه داری به شما کمک می کند و هم در کیفیت جوشی که انجام می‌هید.

8-مشخصات فنی دستگاه جوش لیزر

 توان لیزر (laser power)

مقدار انرژی که پرتو لیزری تولید می‌کند را توان لیزر می‌گوییم، این توان با واحد وات w یا کیلو‌وات kw اندازه گیری می‌شود. توان لیزری باید با نوع موادی که قصد جوشکاری آن‌‌ها را دارید مطابقت داشته باشد. معمولا مواد ضخیم نیاز به توان بیشتری دارند.

طول موج

طول موج لیزر نیز بسیار مهم است و آن را با نانومتر نشان می‌دهند. طول موج باید متناسب با موادی باشد که می‌خواهید جوشکاری کنید. مثلا طول موج مورد نیاز برای جوشکاری فولاد 1 میکرومتر است.

فرکانس پالس

چه تعداد پالس در ثانیه قرار است توسط لیزر تولید شود. این موضوع به ضخامت سطحی که قرار است جوشکاری شود بستگی دارد. اگر فرکانس پالس یا همان تعداد پالس‌ها در ثانیه مطابق با ضخامت تنظیم نشود ممکن است بر روی کیفیت جوشکاری اثر منفی بگذارد.

قطر شعاع لیزر

قطر پرتو لیزری در نقطه تماس با سطح است. قطر پرتو لیزر بر کیفیت جوشکاری تاثیر بالایی دارد.

 شکل موج پالس لیزر

شکل موج نمایانگر نحوه توزیع انرژی در طی پالس لیزری است. انتخاب شکل موج پالس مناسب برای مواد و فرایند جوشکاری اهمیت بالایی دارد.

چگونگی نگهداری از دستگاه جوش لیزر

حفظ دما

در حین استفاده از دستگاه جوش لیزر، دمای آن باید در محدوده مشخص شده توسط سازنده نگه داشته شود. چرا که ممکن است عملکرد دستگاه تحت تاثیر شدید قرار بگیرد.

 تمیز کردن لنز ها

لنزهای دستگاه جوش لیزر باید تمیز و بدون خط و خش باشند. بنابراین سعی کنید برای پاک کردن لنز ها از مواد نرم و بدون خش استفاده کنید تا بتوانیم بهترین خروجی را از لنز داشته باشیم .

تعویض محافظ لنز

تعویض محافظ لنز بسیار آسان است، محافظ لنز ممکن است بر اثر گاز آلوده آسیب ببیند. آسیب دیدن محافظ لنز می‌تواند بهره‌وری دستگاه جوش لیزری را کاهش دهد.

 تعویض لنز فوکوس

لنز فوکوس بر روی بلوک گازی روی خود تفنگ قرار دارد، داخل لوله گاز باید همواره تمیز باشد. اگر می‌خواهید باید دستگاه را به طور کلی خاموش کنید و لوله را از تفنگ در بیاورید.

آب درون دستگاه را چک کنید.

وجود آب خالص درون دستگاه در کارکرد درست دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد. بنابراین میزان خلوص آب باید مدام چک شود.

 بررسی نقطه خروجی لنز

نقطه خروجی لنز باید مرتبا به وسیله کاغذ عکاسی سیاه بررسی شود اگر متوجه شدید که نقطه خروجی نامتعادل است یا سطح انرژی آن کاهش پیدا کرده است باید حتما تشدید کننده لیزر را تنظیم کنید تا بر روی کیفیت خروجی شما تاثیر زیادی نگذارد.

حتما از راهنمای دستگاه استفاده کنید.

تمام فرایند های گفته شده باید مطابق با راهنمای دستگاهی باشد که از آن استفاده می کنید.

روش ها و اقدامات حیاتی برای جابجایی و حمل و نقل

1. در حین جابه جایی دستگاه به هیچ وجه آن را کج و یا برعکس نکنید.
2. مسیر نوری لیزر و اتصال سیم باید بعد حمل و نقل مجددا چک شود.
3. اگر دستگاه را برای مدت زمان طولانی استفاده نمی کنید لطفا تمام لوازم جانبی الکتریکی آن را جدا کنید و تمامی قطعات آن را تمیز کنید.
4. دستگاه جوش لیزری نباید در فضای آزاد و یا در کنار مواد قابل اشتعال قرار داده شود پس به هیچ وجه آن را با ماشین های سر باز مثل وانت جابه جا نکنید.
· روش ها و اقدامات احتیاطی برای نگهداری از دستگاه جوش لیزر در انبار
1. دمای محیط باید بین 0 تا 40 و رطوبت دستگاه باید بین 45 تا 80 باشد.
2. به هیچ وجه در کنار مواد اشتعال زا قرار نگیرد.
3. باید حتما 20 سانت از زمین فاصله داشته باشد.
· منبع تغذیه را مرتبط چک کنید. منبع تغذیه دستگاه جوش لیزر از مهم ترین قطعات دستگاه است. پس به طور دوره‌ای حتما برای چک کردن آن اقدام لازم را به عمل آورید.
· کیفیت جوش ضعیف: اگر به هر علتی کیفیت جوش پایین آمده بود حتما تراز بودن دستگاه را چک کرده و اپتک بودن آن را نیز بررسی کنید.

قیمت دستگاه جوش لیزر

تمام عواملی که گفته شد که جزء پارامتر های بررسی دستگاه جوش لیزر بود می تواند بر روی قیمت دستگاه جوش لیزر تاثیر بگذارد. فاکتور هایی مثل شدت جریان، قابلیت جابجایی، روش کار، چرخه عملکرد، اتوماتیک بودن یا نبودن دستگاه همه این ها مشخص می کند که قیمت نهایی دستگاه چه میزان افزایش یا کاهش پیدا کند. البته موضوع مهم تاثیر گذار دیگر نوسانات دلار است که می تواند بر قیمت نهایی دستگاه تاثیر بسیار بالایی داشته باشد .
به همین علت توصیه می کنیم که پیش از خرید حتما با کارشناسان جهان لیزر تماس بگیرید و کاربرد مورد نیاز خود را با آنها در میان گذاشته تا بهترین گزینه مناسب برای شما را به شما معرفی کنند.

چرا دستگاه جوش لیزر جهان لیزر؟

شما با داشتن دستگاه جوش جهان لیزر، می‌توانید مطمئن باشید که جوش عمیق و باریک، بسیار تمیز در می آید و در اثر حرارت فلزها دفرمه نمی‌شوند. سرعت جوشکاری شما بسیار بالا خواهد بود در عین حال که دسته جوشکاری بسیار سبک است.
دو فلز را می توانید بدون مواد پر کننده به هم جوش دهید علاوه بر این که دو فلز با جنس مختلف را نیز می توانید به هم جوش دهید. جوش انجام شده استحکام بالایی دارد. برای استفاده از دستگاه جوش لیزر جهان لیزر نیازی نیست که حتما در اجرای جوشکاری متخصص باشید و اجرای آن به شدت ساده است.

جمع بندی

اگر علاقه دارید که میزان تولیدات خود در کارگاه را بالا ببرید پس استفاده از دستگاه جوش لیزر می تواند بسیار زیاد به شما در بالا بردن سرعت و در عین حال ظرافت کار کمک کند. همچنین این دستگاه می تواند هزینه های جاری کارگاه شما را به شدت پایین بیاورد و برای انجام کار نیز نیاز به نیروی ماهر و متخصص ندارید. همین چند موضوع بیان شده دلیل بسیار قانع کننده ای است که دستگاه های جوش لیزر این میزان در میان صنعتگران طرفدار پیدا کند.
اما نکته ای که در این میان بسیار اهمیت دارد انتخاب درست دستگاه برای کاربری شما است. پس تمام تلاش خود را برای انتخاب دستگاه مناسب انجام دهید و با توجه به توضیحاتی که در این مقاله داده شد و کمک گرفتن از کارشناسان جهان لیزر بهترین انتخاب را برای خود داشته باشید. امیدواریم که بتوانیم در پر رونق کردن کسب و کار شما و بالا بردن کیفیت محصولات کمک کار شما باشیم.

سوالات متداول

1. دستگاه جوش لیزر چه متریالی را می تواند جوش کاری کند؟
بر اساس کار دستگاه جوش لیزری، بسیار سریع می‌توان انواع فلزات از جمله فولاد ضد زنگ، صفحات آهنی، استیل، گالوانیزه، آلومینیوم و سایر مواد فلزی را به هم جوش داد. دقت کنید این دستگاه می تواند هم دو فلز یکسان را به یکدیگر جوش دهد و هم می تواند دو فلز با جنس مختلف را به هم دیگر جوش دهد. این ویژگی می تواند بسیار زیاد بر تولیدات شما تاثیر بگذارد.

2. مزیت جوشکاری با دستگاه جوش لیزر با روش‌های سنتی در چیست؟
ظرافت بالا، بالا رفتن سرعت، مواد با ضخامت‌های مختلف، صرفه جویی در مصرف مواد، قابلیت برنامه ریزی

3. اجزای دستگاه جوش لیزر چه چیزهایی هستند؟
بدنه دستگاه، منبع لیزر، هد لیزر، صفحه نمایش کنترل، سیستم سرمایشی یا چیلر، گاز محافظ، سیستم CAM

4. بهترین راه انتخاب دستگاه جوش لیزر چیست؟
برای انتخاب درست دستگاه جوش لیزر حتما کار‌برد مورد نیاز خود را انتخاب کنید و با کارشناسان جهان لیزر تماس گرفته و استفاده خود از دستگاه را بیان کنید. قطعا آن‌ها بهترین گزینه را با شما در میان می گذارند.

5. دستگاه جوش لیزر در چه صنایعی کاربرد دارد؟
صنعت تجهیزات پزشکی، صنعت طلاسازی و جواهر سازی، ساخت تجهیزات صنایع غذایی، صنعت ارتباطات موبایل، صنایع خودروسازی، صنعت هواپیما سازی،صنایع کشتی سازی، صنایع ماشین آلات دقیق، صنعت الکترونیک و ساخت قطعات الکتریکی، ساخت قاب عینک ساخت کالای تزئیناتی و سوغاتی و… .

6. آیا دستگاه جوش لیزر در طلا سازی نیز کاربرد دارد ؟
از دستگاه جوش لیزر برای جوشکاری در طلا و جواهرات نیز استفاده زیادی می‌شود. معمولا یک دستگاه جوش لیزر در هر طلاسازی وجود دارد.

7. آیا دستگاه جوش می تواند دو فلز با جنس مختلف را به هم جوش دهد؟

به طور خلاصه می توانیم بگوییم که دستگاه جوش لیزری می تواند اغلب فلزات را جوش  دهد. مگر این که ضخامت فلز دیگر اجازه به دستگاه ندهد. اما دقیقا چیزی که دستگاه جوش لیزر را تا این اندازه محبوب کرده این است که می تواند دو فلز با جنس کاملا متفاوت را به هم جوش دهد و همین موضوع باعث ایجاد خلاقیت های خیلی زیادی در تولیدات کارگاه ها شده است.